شرکتها, کارخانجات -هورکا-مراکز پخش و کسب و کارها

شبکه فیبر نوری

FTTH چیست؟

FTTH مخفف Fiber to the home می باشد. پاسخ ساده به سوال FTTH چیست فیبر نوری تا درب منازل می باشد. درباره FTTH میتوان گفت یک نوع از FTTX که مخفف Fiber To The X می باشد. برای آگاهی بیشتر از نحوه عملکرد این سیستم می بایست FTTX را بشناسیم.

FTTX چیست؟

درباره FTTX که مخفف Fiber To The X می باشد می توان گفت که اتصال فیبر به نقطه X است که این X می تواند شامل مکان های مختلفی باشد.

در دنیا برای انتقال اطلاعات از روش های مخنلفی بهره گیری شده و با گذشت زمان با نیاز به سرعت های بالاتر تکنولوژی های متنوعی جایگزین سیستم های قدیمی می شود. یکی از تکنولوژی های روز که سرعت های بالاتری از شبکه مسی را در اختیار قرار می دهد انتقال اطلاعات بر روی فیبر نوری است. با اتصال منازل، ادارت و ساختمان ها می توان سرویس های متنوعی مانند اینترنت پرسرعت، تلفن، شبکه های صوتی و تصویری و تلویزیونی را روی آن انتقال داد.

(FTTH (Fiber To The Home: فیبرکشی تا منزل

(FTTB(Fiber To the Building: در این روش فیبر تا ساختمان کشیده شده و از آنجا به روش های مختلف توزیع انجام می شود.

ّ(FTTC (Fiebr To The Cabinet: فیبر تا کابینت مخابرات کشیده شده و از آنجا با سیم مسی تا محل مشتری کشیده می شود.

(FTTP (Fiber To The Premise: فیبر تا محل مشتری که FTTH نیز از این جمله است.

(FTTO (Fiber To The Office: فیبر تا محل کار و اداره کشیده می شود.

تجهیزات مورد استفاده در FTTH چیست ؟

دستگاه OLT :

این دستگاه در شرکت مخابرات یا در مرکز مخابرات ساختمان و مجتمع ها نصب می شود. وظیفه این دستگاه ارتباط بین مودم های ONT و ارتباط آنها با سرویس دهنده ها می باشد. این مدیریت می تواند در شرکت مخابرات و کنترل کاربران یه منطقه یا در یک ساختمان و کنترل مودم های آن مجموعه باشد.

مودم ONT:

این مودم در منزل یا شرکت نصب شده و فیبر کشیده شده از مرکز مخابرات در نهایت وارد این مودم می شود. مودم ONT می تواند سرویس اینترنت، تلفن، وای فای و SIP Trunk را در اختیار شما قرار دهد.

باکس FAT :

(FAT (Fiber Access Terminal: باکس محافظ ترمینال و اسپلیتر فیبر نوری می باشد. این باکس عموما دیواری بوده و نصب و نگهداری آسانی دارد. اتصال فیدر و دراپ کیبل در این باکس انجام می شود. FAT ها دارای ظرفیت های مختلف از ۴ الی ۴۸ پورت می باشند.

کابل دراپ Drop Cable :

این کابل برای ارتباط فیبر تا مشترک طراحی شده اند. این کابل ها عموما تک یا دو کور ساخته شده  و قابلیت خود نگهدار و نصب بیرون ساختمان را دارند.

اسپلیتر فیبر نوریاسپلیتر فیبر نوری :

سرویس FTTH بر روی یک کور ارایه می شود. این کور به قطعه ای پسیو به نام اسپلیتر وارد می شود. اسپلیتر این تک کور را به تعداد مختلفی نقطه انشعاب داده و متصل می کند. اسپلیتر ها دارای تعداد پورت مختلف از ۲ الی ۶۴ پورت می باشد. پهنای باند یک کور اصلی بین این تعداد تقسیم می شود. بنابراین انتخاب تعداد پورت اسپلیتر بسته به تعداد مشترکین و پهنای باند آنها دارد.

جعبه ODB :

این جعبه نگهدارنده اسپلیتر های داخل ساختمان بوده و فیبر ورودی از اینجا ببن واحد ها توزیع می شود.

کابینت ODC :

کابینت­های توزیع فیبر نوری در محل­های بیرون از ساختمان و بر روی سکو­های مربوطه نصب و مورد استفاده قرار می­گیرد. این کابینت­ها به منظور آرایش اتصالات فیبر به فیبر، فیبر به رابط­های مربوطه (پیگتیل) و سایر اتصالات مورد استفاده قرار می­گیرند.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی امداد شبکه