هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

کارت گرافیک چیست ؟

بهترین کارت گرافیک ماینینگ GPU 2021 چیست ؟

شرکت امداد شبکه با کادری مجرب آماده ارایه خدمات تعمیرات انواع کارت گرافیک Nvidia

آشنایی با کارت گرافیک (GPU)، انواع و ویژگی های آن

کارت گرافیک کامپیوتر تصاویر را برای نمایش در صفحه نمایشگر (مانیتور) آماده می کند. در واقع کارت گرافیک وظیفه تفسیر تصاویر و ویدیو برای مانیتور را بر عهده دارد و داده های رایانه شما را به سیگنال هایی تبدیل می کند که بر روی مانیتور قابل نمایش باشند.

هر چه کارت گرافیک شما بهتر باشد تصاویر با کیفیت و واضح تری تولید خواهد شد. این کار برای گیمرها، ویرایش کننده های ویدیو و حتی کاربران عادی بسیار مهم است.

GPU چیست؟

GPU مخفف عبارت Graphics Processing Unit و به معنی واحد پردازنده گرافیکی است. GPU مغز کارت گرافیک است که تصاویری که شما روی نمایشگر خود می بینید را تولید می کند. قدرت این تراشه ها بستگی به کارت گرافیک مورد استفاده شم دارد.

GPU نقش یک مترجم را ایفا می کند به گونه ای که داده ها را از CPU می گیرد و آن ها را به تصاویر قابل فهم برای ما تبدیل می کند. تصایر و جلوه های پیچیده ای که شما در بازی های کامپیوتری مشاهده می کنید به GPU های پیچیده و سریع نیاز دارند. در گذشته این وظایف بر عهده CPU بود اما با پیشرفت کارت های گرافیکی و با یکپارچه شدن پردازنده ها و کارت های گرافیک، این وظایف به GPU سپرده شد.

انواع اسلات های کارت گرافیکی:

شما می توانید با افزودن کارت های گرافیک کامپیوتر خود را ارتقا دهید. برای این کار شیارهایی برای قرار دادن کارت های گرافیک بر روی مادر بورد طراحی شده اند که اسلات نامیده می شوند. در طول سالیان اخیر اسلات های (گسترش) از اسلات های PCI یا Peripheral Component Interconnect به اسلات های AGP یا Accelerated Graphics Port تغیر کردند. پس از تکنولوژی های PCI و AGP اسلات های مشهور PCI-E یا PCI Express نسل های یک، دو و سه معرفی شدند که بهترین پهنای باند را ارائه می دهند.

برخی مادربوردها اسلات هایی دارند که به کاربران اجازه می دهند تا بیش از یک کارت گرافیک را به سیستم خود اضافه کنند. از جمله این اسلات ها می توان به اسلات های SLI شرکت انویدیا و اسلات های CrossfireX شرکت AMD اشاره کرد. این اسلات ها به کاربران این امکان را می دهند تا عملکرد سیستم خود را افزایش دهند. برای استفاده از این نوع اسلات ها باید از کارت گرافیک های یکسانی استفاده کنید.

انواع اسلات کارت حافظه

SLI یا Scalable Link Interface به وسیله شرکت انویدیا برای متصل کردن چند کارت گرافیک توسعه داده شده است. رقیب این نوع اسلات CrossfireX که توسط شرکت AMD توسعه داده شده است.

FPS یا فریم بر ثانیه:

بازی های مدرن امروزی تصاویر سه بعدی و بسیار واقعی تولید می کنند تا ما بتوانیم بهترین تجربه را در انجام بازی ها داشته باشیم. برای انجام این کار، کارت های گرافیک بسیار قدرتمندی مورد نیاز است.

برای دریافت یک تصویر با کیفیت، کارت گرافیک باید جزئیات آن را با یک نرخ فریم قابل قبول برای مانیتور ارسال کند. نرخ فریم تعداد دفعاتی است که یک بازی تصویری موجود روی مانیتور را به روز رسانی یا رفرش می کند. نرخ فریم را با واحد فریم بر ثانیه یا FPS اندازه گیری می کنند. اگر نرخ فریم کارت گرافیک شما پایین باشد، تصاویر روان و با کیفیت بازهای رایانه ای گران قیمت به تصاویری مانند تلوزیون های قدیمی تبدیل می شوند.

تولیدکنندگان کارت گرافیک:

انویدیا و AMD تولید کنندگان اصلی کارت های گرافیک مجزا محسوب می شوند. گزارش هایی منتشر شده است که اینتل هم قصد ورود به بازار کارت های گرافیکی مجزا را دارد. برخی کاربران به شدت از یکی از این برندها طرفداری می کنند اما کارت گرافیک های هر دو شرکت کارهای یکسانی را انجام می دهند. انویدیا تحت برند GeForce و AMD نیز تحت برند Radeon کارت ها و تراشه های گرافیکی خود را تولید می کنند.

انویدیا (Geforce) و AMD تحت نام (Radeon)

AMD کارت های گرافیک On-Board نیز تولید می کند. اما بزرگترین شرکت در زمینه تولید گرافیک های On-Board اینتل است.

شرکت های دیگری مانند MSI ،ASUS ،Gigabyte و INNO3D نیز با استفاده از تراشه های گرافیکی تولید شده توسط انویدیا و AMD اقدام به ساخت کارت های گرافیکی می کنند.

رم های مجتمع با کارت های گرافیک

کارت های گرافیک کنونی همچنین دارای حافظه های رم یکپارچه ای در درون خود هستند، این رم ها با RAM کامپیوتر تفاوت دارند. ظرفیت حافظه کارت های گرافیکی مدرن از 1 تا 24 گیگابایت متغیر هستند. فرمت های محبوب رم های گرافیکی GDDR3، GDDR5 و GDDR5X هستند. دو فرمت دیگر نیز از حافظه های گرافیکی وجود دارند که شامل HBM نسل اول و دوم و حافظه های جدید و قدرتمند GDDR6 می شوند.

حافظه رم کارت گرافیک

حافظه های رم گرافیکی بسیار مهم هستند و به کاربران این اجازه را می دهند تا بازی ها را با رزولوشن بالاتر اجرا کنند. حداقل حافظه رم 1 گیگابایت برای گیمر ها توصیه می شود، اما ویژگی های دیگری از کارت های گرافیک را هم برای عملکرد بهتر باید در نظر گرفت.

انواع خروجی کارت های گرافیک:

گرافیک ها می توانند با استفاده از انواع مختلف خروجی به مانیتور متصل شوند. شما باید کارت های گرافیکی را خریداری کنید که با پورت های مانیتور شما هماهنگ باشد. بیشتر کارت های گرافیک حداقل دو یا سه پورت خروجی دارند و برخی از آن ها حتی 4 یا تعداد بیشتری خروجی دارند. در ادامه انواع خروجی هایی که در کارت های گرافیکی پشتیبانی می شوند را معرفی خواهیم کرد.

انواع پورت کارت گرافیک

VGA:

DVI:

HDMI:

DisplayPort:

این نوع از پورت ها در حال محبوب شدن هستند و در مانیتورهای نسل جدید مشاهده می شوند. پورت DisplayPort می تواند ویدیو، صدا و سایر انواع داده ها را ارسال کند.

کارتهای گرافیک قابل ارایه برای ریگ ماینینگ عبارتند از

AMd Radeon RX 580

Amd Radeon Rx5700

کارت گرافیک Nvidia GTX ۱۰۸۰ Ti

کارت گرافیک Nvidia GTX ۱۰۸۰ Ti همچنان یکی از قدرتمندترین کار‌های گرافیک موجود در بازار است. این دستگاه در زمینه ماینینگ و بازی عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته است اما ایرادات آن همچنان پابرجاست. اولین مسئله، قیمت بالای آن است، قیمت این دستگاه بیش از ۱,۰۰۰ دلار است. مورد دیگر، مصرف برق بالای آن در مقایسه با رقباست. اما اگر این موارد برای شما اهمیت زیادی ندارد، GTX ۱۰۸۰ Ti یکی از بهترین انتخاب‌هاست

ویژگی‌های GTX ۱۰۸۰ Ti

  • هش‌ریت در Ethash: حدود ۴۹.۵ مگاهش بر ثانیه؛
  • هش‌ریت در Zhash: حدود ۸۶ هش بر ثانیه؛
  • فرکانس هسته: ۱,۵۸۲ مگاهرتز؛
  • حافظه: ۱۱ گیگابایت GDDR5X؛
  • مصرف انرژی: ۱۹۰ وات؛

کارت گرافیک Nvidia GTX ۱۰۷۰ Ti

این مدل ۲.۵ برابر ارزان‌تر از مدل ۱۰۸۰ و نسخه به‌روزترشده‌ی GTX ۱۰۷۰ است. این دستگاه کاملاْ سودده است، اگرچه کاربران شکایت‌هایی در مورد نرم‌افزار آن داشته‌اند که باعث کاهش هش‌ریت دستگاه شده است. اما این مشکلات را همیشه می‌توان به صورت دستی حل کرد. اگر به دنبال گزینه ارزان‌تری هستید GTX ۱۰۷۰ Ti مورد مناسبی است.

ویژگی‌های GTX ۱۰۷۰ Ti

  • هش‌ریت در Ethash: حدود ۳۰.۵ مگاهش بر ثانیه؛
  • هش‌ریت در Zhash: حدود ۵۹ هش بر ثانیه؛
  • فرکانس هسته: ۱,۶۰۷ مگاهرتز؛
  • حافظه: ۸ گیگابایت GDDR5؛
  • مصرف انرژی: ۱۸۰ وات؛

کارت گرافیک Nvidia GTX ۱۰۷۰

این دستگاه یکی از مدل‌های مورد علاقه ماینرهاست و مصرف برق دستگاه نیز بسیار پایین است. بسیاری از دوستداران استخراج ارزهای دیجیتال، این دستگاه را به عنوان بهترین دستگاه برای استخراج در بلندمدت می‌دانند.

ویژگی‌های GTX ۱۰۷۰

  • هش‌ریت در Ethash: حدود ۳۰ مگاهش بر ثانیه؛
  • هش‌ریت در Zhash: حدود ۵۶ هش بر ثانیه؛
  • فرکانس هسته: ۱,۵۰۶ مگاهرتز؛
  • حافظه: ۸ گیگابایت GDDR5؛
  • مصرف انرژی: ۱۵۰ وات؛

کارت گرافیک Nvidia GTX ۱۰۶۰

بزرگترین مزیت این دستگاه، در دسترس بودن آن است. این مدل، ارزان‌ترین دستگاه در میان کارت‌های گرافیک کم‌مصرف است. قیمت آن پنج برابر ارزان‌تر از Nvidia GTX ۱۰۸۰ Ti است و در عین حال نتیجه استخراج با آن نیز مانند عملکردش در زمینه بازی‌های کامپیوتری رضایت‌بخش است. نکته جالب در مورد GTX ۱۰۶۰ این است که با حافظه ۳ گیگابایتی نیز عرضه می‌شود. اما قبل از خرید این نمونه در نظر داشته باشید که دیگر با اتریوم سازگار نیست و ایتنرنیتی (Aeternity) را به کلی ماین نمی‌کند. اما مدل ۶ گیگابایتی با اتریوم سازگار است.

ویژگی‌های GTX ۱۰۶۰

  • هش‌ریت در Ethash: حدود ۲۲.۵ مگاهش بر ثانیه؛
  • هش‌ریت در Zhash: حدود ۳۲.۵ هش بر ثانیه؛
  • فرکانس هسته: ۱,۵۰۶ مگاهرتز؛
  • حافظه: ۳/۶ گیگابایت GDDR5؛
  • مصرف انرژی: ۱۲۰ وات؛

کارت گرافیک AMD Radeon VII

این کارت گرافیک کوچک توانایی فراهم کردن هش ریتِ حداکثر ۹۰ مگاهش بر ثانیه را با اورکلاک دارد. این حتی بیشتر از مدل Nvidia Titan V است، در حالی که مصرف برق این دو دستگاه به یک اندازه است.

ویژگی‌های AMD Radeon VII

  • هش‌ریت در Ethash: حدود ۷۸ مگاهش بر ثانیه؛
  • هش‌ریت در Zhash: حدود ۴۹ هش بر ثانیه؛
  • فرکانس کرنل: ۱,۴۰۰ مگاهرتز؛
  • حافظه: ۱۶ گیگابایت Hbm2؛
  • مصرف انرژی: ۳۰۰ وات؛

کارت گرافیک AMD Radeon RX Vega ۵۶

تست‌ها نشان می‌دهند عملکرد RX Vega ۵۶ بهتر از Nvidia GTX ۱۰۷۰، و قیمتش پایین‌تر است. چیزی که کاربران در مورد این دستگاه از آن ناراضی هستند، مصرف برق بالای آن است، مواردی نیز در مورد تولید زیاد گرما توسط این دستگاه گزارش داده شده است.

AMD Radeon RX Vega 56

AMD Radeon RX Vega ۵۶

ویژگی‌های RX Vega ۵۶

هش‌ریت در Ethash: حدود ۳۶.۵ مگاهش بر ثانیه؛

هش‌ریت در Zhash: حدود ۳۴ هش بر ثانیه؛

فرکانس کرنل: ۱,۱۵۶ مگاهرتز؛

حافظه: ۸ گیگابایت HBM2؛

مصرف انرژی: ۲۱۰ وات؛

کارت گرافیک AMD Radeon RX580

کارت گرافیکی AMD RX580 به لطف هش‌ریت ۳۰ مگاهش بر ثانیه‌ای و مصرف برق نسبتاً پایین، تحسین استخراج‌کنندگان را برانگیخته است. در این دستگاه، تعادل بین کارایی و مصرف برق به خوبی برقرار شده است و به همین دلیل می‌توان گفت یکی از بهترین کارت‌های گرافیک برای استخراج است. تقاضا برای این دستگاه به قدری زیاد شده که در حال حاضر در بازار کمیاب است.

AMD Radeon RX580

ویژگی‌های AMD RX580

هش‌ریت در Ethash: حدود ۳۰.۲ مگاهش بر ثانیه؛

هش‌ریت در Zhash: حدود ۲۱ هش بر ثانیه؛

فرکانس هسته: ۱,۲۵۷ مگاهرتز؛

حافظه: ۴/۸ گیگابایت HBM2؛

مصرف انرژی: ۱۸۵ وات؛

کارت گرافیک AMD Radeon RX470

کارایی این دستگاه باعث شده که مصرف برق آن نسبت به RX480 ده درصد کاهش پیدا کند. در حالی که کاربران گزارش داده‌اند سیستم کندی کمتری نسبت به RX480 را تجربه می‌کند. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این مدل، عملکرد پایدار آن در شرایط کاری مختلف است.

بهترین کارت‌های گرافیک برای استخراج در سال ۲۰۲۰

AMD Radeon RX470

ویژگی‌های AMD RX470

هش‌ریت در Ethash: حدود ۲۶ مگاهش بر ثانیه؛

هش‌ریت در Zhash: حدود ۱۸ هش بر ثانیه؛

فرکانس هسته: ۱۲۵۴ مگاهرتز؛

حافظه: ۴/۸ گیگابایت HBM2؛

مصرف انرژی: ۱۲۰ وات؛

جمع‌بندی

از نظر سخت‌‎افزاری و نرم‌افزاری انواع مختلفی از کارت‌های گرافیکی در بازار موجود هستند که شما می‌توانید گزینه‌ای را انتخاب کنید که متناسب با توان مالی و نیازهای شما باشد.

مدل‌های که در این مقاله به طور خلاصه معرفی شدند، دستگاه‌های محبوب‌تر و رایج‌تری هستند اما شما می‌توانید به تحقیق در این مورد ادامه دهید و مدل‌های مقرون به صرفه‌تر و پربازده‌تری پیدا کنید.

بهترین کارت‌ گرافیک‌های ماینینگ برای سال ۲۰۲۰

در این باره بیشتر بخوانید

آموزش استخراج بیت کوین + معرفی بهترین دستگاه‌های ماینینگ

بهترین نرم افزارهای استخراج بیت کوین در سال ۲۰۲۰

چرا همه سایت‌های استخراج ابری دوج کوین کلاهبرداری هستند؟/ استخراج ترکیبی (Merged Mining) چیست؟

نرم افزارهای استخراج بیت کوین و ارزهای دیجیتال با گوشی موبایل؛ چرا این کار به صرفه نیست؟

بهترین دستگاه‌های استخراج زی‌کش در سال ۲۰۱۹/ نسل جدید ماینرهای Equihash

برچسب ها

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی امداد شبکه
لوگو png امداد شبکه